e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

KucenMaster

Khamis, 28 Mei 2015

Statistik Trafik Dari Blogger, CounterStat Dan Nuffnang - Kenapa Berbeza?


Traffic blog sangat penting dalam dunia blogger. Sebagai blogger, aku selalu perhatikan statistik blog aku. Biasalah, kadang kadang meletup, kadang kadang ke laut. Tu adatlah kan. Tapi ada sesuatu yang aku hairan. Kenapa statistic blog berbeza bacaannya di Blogger.com, Nuffnang.com.my dan di StatCounter.com? Mana yang paling tepat? Kalau nak apply iklan, nak guna yang mana satu?

Petua Memanjangkan Bulu Kucing

Macam mana cara melebat dan memanjangkan bulu kucing? Ada tak cara memanjangkan bulu kucing kampung? Ada juga kucing baka bulu panjang seperti kucing parsi dan birman tetapi bulu pendek je, kenapa ye? Sejak buat blog ni, ramai juga yang bertanyakan soalan soalan macam ni.

Keputusan JDT Lawan Ayeyawady United FC


Keputusan Perlawanan JDT menentang Ayeyawady United FC tadi amat mengembirakan peminat skuad Harimau Selatan. Johor layak ke peringkat suku akhir dengan bergaya. Menyamai rekod Kelantan dalam Piala AFC pada tahun 2012.

Selasa, 26 Mei 2015

Merawat Kucing Kurap

Kurap adalah masalah biasa bagi haiwan berbulu seperti kucing. Kurap biasanya terjadi akibat fungus atau hama. Apa nak buat kalau kucing korang kena masalah ni? Hantar pergi jumpa vet? Tu semua orang tau. Yang ramai orang tak tau ialah rawatan alternatif untuk masalah ini.

Jadual Puasa Sunat Dan Wajib 2015


Jadual puasa 2015 ni adalah yang paling lengkap merangkumi tarikh puasa Ramadhan, puasa sunat dan hari yang diharamkan berpuasa. Walaupun ramai yang cuma ambil berat tentang puasa wajib di bulan Ramadhan sahaja, tapi jadual ini sangat bermanfaat dalam merancang perjalanan hidup untuk sepanjang tahun ini.

Ritual Cium Duit Memesongkan Aqidah?

Dua tiga hari ni, kecoh pasal sekumpulan geng bisnes Multi Level Marketing atau nama manjanya MLM buat ritual cium duit, ritual sembah duit atau ritual puja duit. Sejak tersebar gambar gambar ni, ramai 'ustaz' dan 'ustazah' mengeluarkan fatwa ritual ini dikhuatiri memesongkan aqidah umat Islam. Kenapa ye??

Isnin, 25 Mei 2015

Tunku Puteri Johor Dan Kucing Kucing Baginda

tunku puteri johor
Tunku Puteri Johor ni merupakan puteri tunggal kepada pasangan DYMM Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar dan DYMM Raja Zarith Sofia. Nama penuh baginda ialah Tunku Aminah Maimunah Iskandariah Binti Sultan Ibrahim Ismail. Penat laki dia nak menjawab depan tok kadi ni. Hahahahaa. Yang duduk duduk dalam handbag Birkin tu pulak kucing british shorthair diraja Johor.

Rabu, 20 Mei 2015

Air Selusuh Untuk Memudahkan Bersalin

Air selusuh untuk memudahkan wanita bersalin memang dah lama digunakan dalam masyarakat melayu. Ada berbagai akar kayu, herba dan sumber daripada haiwan yang boleh digunakan untuk membuat air selusuh. Ada petua yang datang daripada kajian dan pengamatan orang dulu dulu. Ada juga yang datang daripada kepercayaan karut semata mata.

Khamis, 14 Mei 2015

Petua Mengajar Kucing 'Membuang' Di Tempat Yang Betul

Kucing dan manusia memang tak dapat dipisahkan. Dah beribu ribu tahun kucing menemani manusia walaupun bela kucing ni tak ada kegunaan yang khusus. Paling berguna pun untuk tangkap tikus. Tu pun kalau kucing tu berani. Kucing aku, nampak tikus terus lari. Hahaha.

Jumaat, 8 Mei 2015

Anak Kucing Parsi Yang Comel

Anak anak kucing comel yang lahir pada 5 April dulu dah pun berjalan. Sejak ada kaki ni, habis satu rumah budak budak ni explore. Tak padan dengan masih bertatih.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes