e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

KucenMaster

Rabu, 20 Mei 2015

Air Selusuh Untuk Memudahkan Bersalin

Air selusuh untuk memudahkan wanita bersalin memang dah lama digunakan dalam masyarakat melayu. Ada berbagai akar kayu, herba dan sumber daripada haiwan yang boleh digunakan untuk membuat air selusuh. Ada petua yang datang daripada kajian dan pengamatan orang dulu dulu. Ada juga yang datang daripada kepercayaan karut semata mata.

Khamis, 14 Mei 2015

Petua Mengajar Kucing 'Membuang' Di Tempat Yang Betul

Kucing dan manusia memang tak dapat dipisahkan. Dah beribu ribu tahun kucing menemani manusia walaupun bela kucing ni tak ada kegunaan yang khusus. Paling berguna pun untuk tangkap tikus. Tu pun kalau kucing tu berani. Kucing aku, nampak tikus terus lari. Hahaha.

Jumaat, 8 Mei 2015

Anak Kucing Parsi Yang Comel

Anak anak kucing comel yang lahir pada 5 April dulu dah pun berjalan. Sejak ada kaki ni, habis satu rumah budak budak ni explore. Tak padan dengan masih bertatih.

Selasa, 5 Mei 2015

Anak Kucing Parsi Untuk Dijual

kucing parsi
Anak kucing parsi untuk dijual. Setelah dilahirkan pada hari Sabtu 4 april 2014, ramai yang tertunggu tunggu bila agaknya baby ni dibuka untuk tempahan. Dan lebih penting lagi, berapa harga yang bakal saya letak.

Isnin, 4 Mei 2015

Familia Myvi Club Tiba Tiba Jadi Famous

familia myvi club
Familia Myvi Club. Tiba tiba je nama ni meletup kat Malaysia setelah enam biji kereta dari Familia Myvi Club dikatakan berlumba sehingga menyebabkan kemalangan maut yang meragut tiga nyawa termasuk seorang bayi di highway DUKE.

Sabtu, 25 April 2015

George Kucing Berdiri


George seekor kucing yang suka berdiri dengan dua kaki. Kucing lain mungkin sekali sekala je berdiri macam ni. Tapi George ni kalau boleh, tidur pun nak berdiri. Jom tengok gambar gambar selfie George.

Jumaat, 24 April 2015

Keputusan Perak Lawan JDT


Keputusan perlawanan antara Perak dan JDT memang agak mengejutkan. Siapa sangka JDT yang menyimpan ramai pemain Harimau Malaya di bangku simpanan boleh dikalahkan oleh pasukan Perak.

Avengers Age Of Ultron


Avengers: Age Of Ultron ni filem wajib tonton 2015 akhirnya keluar juga di pawagam. Mesti ramai yang tak sabar rasanya nak tengok gandingan The hulk, Thor, Captain America, Iron Man, Hawkeye dan Black Widow bergabung dalam Avengers Age Of Ultron ni. Wayang pun konfen sesak punya.  Heheee. Redah jelah demi minat.

Khamis, 23 April 2015

Pengeluaran Duit KWSP Kekal Pada Umur 55 Tahun

epf

Akhirnya drama pasal duit KWSP ni berakhir. Pencarum EPF boleh mengeluarkan wang simpanan pada umur 55 tahun. Sama macam sebelum ni.

Isnin, 20 April 2015

Kucing Jadi Jururawat

kucing jadi jururawat

Seekor kucing bernama Radamenes menjadi jururawat di sebuah pusat perlindungan haiwan di Bydgoszcz, Poland. Apa yang menarik, kucing ni bukannya dilatih sejak kecil untuk menjadi kucing nurse. Sebaliknya Radamenes hanyalah bekas pesakit di pusat perlindungan haiwan yang telah sihat.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes