e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

KucenMaster

Sabtu, 25 April 2015

George Kucing Berdiri


George seekor kucing yang suka berdiri dengan dua kaki. Kucing lain mungkin sekali sekala je berdiri macam ni. Tapi George ni kalau boleh, tidur pun nak berdiri. Jom tengok gambar gambar selfie George.

Jumaat, 24 April 2015

Keputusan Perak Lawan JDT


Keputusan perlawanan antara Perak dan JDT memang agak mengejutkan. Siapa sangka JDT yang menyimpan ramai pemain Harimau Malaya di bangku simpanan boleh dikalahkan oleh pasukan Perak.

Avengers Age Of Ultron


Avengers: Age Of Ultron ni filem wajib tonton 2015 akhirnya keluar juga di pawagam. Mesti ramai yang tak sabar rasanya nak tengok gandingan The hulk, Thor, Captain America, Iron Man, Hawkeye dan Black Widow bergabung dalam Avengers Age Of Ultron ni. Wayang pun konfen sesak punya.  Heheee. Redah jelah demi minat.

Khamis, 23 April 2015

Pengeluaran Duit KWSP Kekal Pada Umur 55 Tahun

epf

Akhirnya drama pasal duit KWSP ni berakhir. Pencarum EPF boleh mengeluarkan wang simpanan pada umur 55 tahun. Sama macam sebelum ni.

Isnin, 20 April 2015

Kucing Jadi Jururawat

kucing jadi jururawat

Seekor kucing bernama Radamenes menjadi jururawat di sebuah pusat perlindungan haiwan di Bydgoszcz, Poland. Apa yang menarik, kucing ni bukannya dilatih sejak kecil untuk menjadi kucing nurse. Sebaliknya Radamenes hanyalah bekas pesakit di pusat perlindungan haiwan yang telah sihat.

Isnin, 13 April 2015

Kucing Terselamat Dalam Kebakaran


Seekor anak kucing ditemui masih hidup walaupun rumah tuannya hangus terbakar. Keajaiban ini berlaku di Rantau Panjang, Selangor.

Shae Dan Nukilan - Rindu


Single terbaru ciptaan Malique akhirnya dilancarkan pada 24 Februari lepas. Lagu bertajuk Rindu ini dinyanyikan oleh kumpulan Nukilan bersama Shae. Lepas Joe Flizzow meletup dengan lagu Apa Khabar, sekarang Malique mengganas dengan lagu Rindu.

Jumaat, 10 April 2015

Kucing Selamatkan Bayi Daripada Didera Bapa

Kucing sememangnya haiwan yang penyayang. Walaupun kucing adalah haiwan kategori karnivor, tapi ia akan menjaga sesiapa saja yang disayanginya tanpa mengira spesies. Video ni menunjukkan bagaimana seekor kucing berusaha menyelamatkan seorang bayi daripada didera oleh bapanya sendiri. Video ni dirakam ketika si bapa berpura pura memukul bayinya untuk melihat reaksi si kucing.

Khamis, 9 April 2015

Bihun Goreng Special


Suka makan ayam tak? Rasa ayam yang enak tu terhasil daripada dedak ayam. Bermula dengan makanan pemula untuk anak ayam baru menetas, makanan ayam pembesar dan makanan ayam penggemuk untuk diberi kepada ayam seminggu sebelum disembelih. Agak agak best tak rasa makanan ayam ni? Aku dah cuba pagi tadi. Memang hampeh akak yang jual bihun goreng tepi jalan tu.

Ahad, 5 April 2015

Kucing Beranak Lagi

kucing
Kucing beranak lagi. Nampaknya Kitty pun tak mahu mengalah walaupun dia sepatutnya beranak hari Isnin ni. Wahhh. Berlumba lumba 2 ekor kucing parsi flatface highnose ni.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes