e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

KucenMaster

Selasa, 22 September 2015

Mencari Kucing Jantan Untuk Mengawan

Kucing parsi flatface jantan diperlukan untuk mengawan dengan Diva dan Kitty. Haaaa.... Dua ekor sekali sapu. Three some kau. Hee heee.

Rabu, 16 September 2015

Angsa

Angsa sememangnya salah satu haiwan kegemaran aku. Dulu masa tinggal di Terengganu, banyak angsa yang aku bela. Manja dengan aku, tapi garang dengan orang lain. Bila dah balik ke Selangor ni, duduk pula kat bandar. Terpaksalah aku lupakan hobi membela angsa. Angsa angsa aku tu pun aku bagi je kat kawan kat Terengganu.

Keputusan JDT VS South China


Johor Darul Takzim menempa sejarah bola sepak Malaysia apabila melangkah ke separuh akhir Piala AFC malam tadi. Kejayaan menumpaskan South China dari Hong Kong di tempat lawan memang sesuatu yang sangat membanggakan bukan saja rakyat Johor tetapi juga seluruh rakyat Malaysia.

Khamis, 10 September 2015

Punca Ultras Malaya Mengamuk

Ultras Malaya mengamuk sakan di Stadium Shah Alam ketika menentang Arab Saudi pada perlawanan kelayakan Kumpulan A Piala Dunia 2018/Piala Asia 2019. Tak cukup kain rentang mengutuk FAM. Mercun, suar dan bom asap dilempar ke dalam padang. Masih tak cukup lagi? Tempat duduk penonton di stadium menjadi mangsa. Dicabut dan dibaling ke dalam padang. Beberapa orang penyokong Arab Saudi juga menjadi mangsa terajang pecinta sukan bola sepak tanah air.

Khamis, 28 Mei 2015

Statistik Trafik Dari Blogger, CounterStat Dan Nuffnang - Kenapa Berbeza?


Traffic blog sangat penting dalam dunia blogger. Sebagai blogger, aku selalu perhatikan statistik blog aku. Biasalah, kadang kadang meletup, kadang kadang ke laut. Tu adatlah kan. Tapi ada sesuatu yang aku hairan. Kenapa statistic blog berbeza bacaannya di Blogger.com, Nuffnang.com.my dan di StatCounter.com? Mana yang paling tepat? Kalau nak apply iklan, nak guna yang mana satu?

Petua Memanjangkan Bulu Kucing

Macam mana cara melebat dan memanjangkan bulu kucing? Ada tak cara memanjangkan bulu kucing kampung? Ada juga kucing baka bulu panjang seperti kucing parsi dan birman tetapi bulu pendek je, kenapa ye? Sejak buat blog ni, ramai juga yang bertanyakan soalan soalan macam ni.

Keputusan JDT Lawan Ayeyawady United FC


Keputusan Perlawanan JDT menentang Ayeyawady United FC tadi amat mengembirakan peminat skuad Harimau Selatan. Johor layak ke peringkat suku akhir dengan bergaya. Menyamai rekod Kelantan dalam Piala AFC pada tahun 2012.

Selasa, 26 Mei 2015

Merawat Kucing Kurap

Kurap adalah masalah biasa bagi haiwan berbulu seperti kucing. Kurap biasanya terjadi akibat fungus atau hama. Apa nak buat kalau kucing korang kena masalah ni? Hantar pergi jumpa vet? Tu semua orang tau. Yang ramai orang tak tau ialah rawatan alternatif untuk masalah ini.

Jadual Puasa Sunat Dan Wajib 2015


Jadual puasa 2015 ni adalah yang paling lengkap merangkumi tarikh puasa Ramadhan, puasa sunat dan hari yang diharamkan berpuasa. Walaupun ramai yang cuma ambil berat tentang puasa wajib di bulan Ramadhan sahaja, tapi jadual ini sangat bermanfaat dalam merancang perjalanan hidup untuk sepanjang tahun ini.

Ritual Cium Duit Memesongkan Aqidah?

Dua tiga hari ni, kecoh pasal sekumpulan geng bisnes Multi Level Marketing atau nama manjanya MLM buat ritual cium duit, ritual sembah duit atau ritual puja duit. Sejak tersebar gambar gambar ni, ramai 'ustaz' dan 'ustazah' mengeluarkan fatwa ritual ini dikhuatiri memesongkan aqidah umat Islam. Kenapa ye??

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes