Thursday, 31 May 2012

Kucing parsi flat face high nose - Diva

Kucing baru aku - Diva kucing parsi flat face high nose yang baru dibeli daripada sorang mamat dari Ipoh 4 hari lepas.Baka kucing muka kemek idong tinggi ni dah lame jadi pujaan hatiku.Tapi disebabkan harganya yang susah nak cari bawah RM2000 (tanpa certificate), terpaksalah aku lupakan niat suci murni tu.Lagipon time tu aku ade Julie - kucing parsi flat face.
tapi idung tak tinggi laaa.
Tapi setelah kehilangan Julie (dilarikan kucing lain yang perangai mamat Lombok), aku pun sibuk cari pengganti Julie.Lame jugak aku naik turun petshop cari baka ni.Tapi harga yang melampau (RM2500 tanpa cert, dan RM3000 dengan cert, dan RM7000 imported) memperlahankan pencarian aku.
Sehinggalah Hari Ahad baru ni aku terjumpa satu iklan kat tenet.Agak murahlah untuk baka ni - RM2000.Setelah berbincang beberapa kali, akhirnya mamat tu setuju hantar Diva ni KL hari Isnin.Akhirnya 28-05-12, pukul 8.00 malam kitorang jumpa kat Tesco Cheras.Selepas duit bertukar tangan, akhirnya Diva dengan rasminya jadi milik aku.Yuuuuhuuuuu!!!!!






1 ulasan:

Anonymous said...

Tahniah bro....idaman aku jga tu,tp xpe lh....skrg aku dh da semi flat je huhu

Post a Comment

Oh Belog

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes