e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

KucenMaster: Julai 2012 Julai 2012 | KucenMaster

Ahad, 29 Julai 2012

Aksi Jacko kejar cahaya laser

Kucing parsi memang pemalas.Jacko pun tak terkecuali.Gambar kat atas menerangkan perangainya yang malas tapi comel.

Makanan kucing Blackwood

Ni cerita 27/0702012 hari lepas sebenarnya, cuma tak sempat nak upload gambar je menyebabkan entri ni tersadai.Hehee.

Jumaat, 27 Julai 2012

Lagu Black ft Malique Teman Pengganti


Sejak dua menjak ini, aku kerap dengar lagu ini.Lagu rap untuk santapan rohani.Dengan lirik berseni, untuk dihayati.Siapa nak lirik boleh masuk sini.Link pun aku kasi, video ku kongsi.Kalau puas hati sila beli yang ori.

Logo Kemerdekaan ke 55

Sambutan Hari Kemerdekaan tahun ni macam serba tak kena.Sudahlah temanya tak bersifat kebangsaan.Logonya pula sangat tak menarik.Cincai je buat.Siapalah designer dia agaknya.

Khamis, 26 Julai 2012

Tema Hari Kemerdekaan Malaysia ke-55


Tema Hari Kemerdekaan Malaysia kali ini ialah 'Janji Ditepati'.Macam biasa dengar je kan?Dah berbulan kerajaan gunakan ayat ni untuk program Jelajah Janji Ditepati.

Rabu, 25 Julai 2012

Berhenti merokok di bulan Ramadhan


Ramai di antara kita mula merokok pada usia yang sangat muda terutamanya ketika masih bersekolah.Walaupun tahu bahaya merokok, di peringkat usia yang masih mentah, bahaya rokok bukanlah sesuatu yang menakutkan.

Namun apabila melangkah ke alam pekerjaan, kesannya mula terasa.

Keputusan Malaysia lawan Arsenal

Malaysia 1 - Arsenal 2

Keputusan Malaysia lawan Arsenal yang berlangsung di Stadium Bukit Jalil tadi memang dah dalam jangkaan aku.Bukan tak sokon pasukan kebangsaan, tapi aku buat ramalan berdasarkan rangking pasukan Malaysia yang berada di tangga ke 157 ketika ini.Tapi persembahan pasukan Harimau Malaya memang superb dan di luar jangkaan aku.

Ahad, 22 Julai 2012

Anjing lahirkan anak kucing

Gambar Google

Pelik tengok tajuk kat Harian Metro hari ni.Seekor anjing melahirkan anak kucing kat Pyongyang.Macam tak percaya je anjing boleh lahirkan musuh ketatnya sendiri.

Kucing parsi VS domestic long hair DLH

Gambar dari Google.Tak tahu ada cert ke tak
Mesti ramai yang pernah dengar pasal 2 jenis kucing ni kan?Apa beza antara kucing parsi dengan domestic long hair (DLH) ni?Jom kita tengok.

Isnin, 16 Julai 2012

Video baby Puteri belajar berjalan


Baby baru bertatih

Hari tu, masa buat entry Baby Putei dah berjalan, internet slow macam siput sedot.Tak boleh upload video.Hari ni intenet dah laju, jom kita layan video kanak kanak ni.

Ahad, 15 Julai 2012

Baby Puteri dah berjalan

dah mula berjalan budak ni


Hari ni, hari ke-23 baby Puteri lahir ke dunia ini.Sejak dilahirkan pada 23 Jun 2012, seekor demi seekor baby baby ni mati.Daripada 4 ekor, sekarang dah tinggal seekor je.Harap harap dia terus hidup.

Sabtu, 14 Julai 2012

Makanan kucing parsi aku

Bagus ke makanan ni?

Makanan kucing tradisional, nasi gaul dengan ikan rebus tak praktikal lagi zaman sekarang.Selain faktor masa dan rasa malas untuk menyediakannya, kandungan nutrien juga mendorong aku memilih makanan jenis macam biskut ni.

Jumaat, 6 Julai 2012

Puasa 2012

Kucing pun tengok anak bulan tau
Woaaaa.....Sedar tak sedar dah nak masuk bulan Ramadhan dah.Tarikh melihat anak bulan pun dah ditetapkan pada 19 Julai 2012.Korang dah ganti ke belum puasa tahun lepas dan tahun tahun sebelumnya.Hehehehe.

Ahad, 1 Julai 2012

Perginya seekor anak Puteri

Time baru lahir
Sebelum ni aku dah cerita pasal anak Puteri yang sakit.Alang alang nak pergi jumpa vet, aku bawalah semua kucing kucing aku.Puteri dan Diva 1 cage.Jacko dan Cotton lagi satu cage yang besar.Maklumlah, Berat Jacko saja dah 3.9kg.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes