e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

Harga pasaran kucing di Malaysia | KucenMaster

Ahad, 16 September 2012

Harga pasaran kucing di Malaysia


Assalamualaikum.
Boleh dikatakan hampir semua yang membaca blog Kucenmaster ni adalah peminat kucing parsi.Tapi tak semua memiliki kucing jenis ini.Ada yang langsung tak pernah membela kucing.Cuma suka melihat dan membelai kucing kawan kawan je.Tak kisahlah.Yang penting korang suka kucing.Bagi yang merancang untuk memiliki kucing parsi, hari ni aku nak share pasal harga kucing ni.



Kucing bukanlah haiwan yang diternak untuk dijadikan makanan.Ia adalah haiwan peliharaan untuk dibelai dan disayangi.Disebabkan itu tak ada kerajaan dalam dunia ni yang mengawal harga kucing ini.Terpulang kepada penjual untuk meletakkan harga sesuka hati.Kalau kita tengok kat petshop, harganya memang tinggi.Tak ramai yang mampu memilikinya.Ramai yang merungut peniaga mahu mengaut keuntungan tak masuk akal.
kucing kacukan parsi dan kampung
Biasanya harga bagi seekor kucing kacukan parsi adalah sekitar RM200 hingga ke RM700.Kucing parsi jenis semi flatface pula antara RM500 ke RM1200.Kucing parsi flatface low nose biasanya dijual dalam lingkungan RM1200 ke RM1600.Jenis yang paling mahal - flatface highnose pula berharga RM1500 hingga RM3500.Harga kucing kucing ini boleh meningkat berkali ganda sekiranya memiliki sijil pegesahan baka dari TICA atau CFA atau memiliki keunikan yang jarang ditemui.
kucing parsi semi flatfce
Dalam dunia perniagaan yang penuh persaingan, sebenarnya semua peniaga mahu menjual semurah yang boleh untuk memenangi hati pelanggan.Tapi nak jual murah pun kenalah tengok kos dulu.Harga jualan mestilah melebihi kos.Barulah perniagaan boleh berterusan.
kucing parsi flatface low nose
Bercerita tentang kos, yang paling asas adalah makanan.Harga makanan yang paling murah pun sekitar RM15 sekilo.Biasanya untuk seekor kucing, pemilik perlu menyediakan RM50 sebulan untuk kos makanannya.Tu belum masuk supplement dan susu lagi.Bagi pemilik yang mementingkan kualiti, kosnya mungkin lebih tinggi.
kucing parsi flatface highnose
Yang kedua adalah kos perubatan.Kucing parsi bukanlah baka tempatan.Cuaca panas dan lembab di Malaysia tidak berapa sesuai untuk kucing ini.Daya tahan penyakitnya tidak sebaik kucing tempatan.Selain 3 bulan sekali vaksin yang wajib untuk kucing, pemilik perlu bersedia mengeluarkan belanja untuk rawatan lain seperti selsema, kutu, fungus dan cirit birit.
kalau macam ni, harga tak kurang dari RM6k
Seterusnya kos pengurusan bahan kumbahan.Disebabkan kucing ini tidak sesuai dengan iklim panas, kucing perlu dibela dalam rumah sepanjang masa.Ini bermakna tandasnya perlu disediakan di dalam rumah.Bekas pasir perlu disediakan.Bagi yang menggunakan pasir disodok depan rumah, kosnya percuma.Cuma perlu rajin menukar pasir atau perlu membiasakan diri dengan bau taik kucing.Hahahaha.Bagi yang kurang rajin bolehlah membeli pasir tandas kucing.Harganya RM5 hingga RM25 setiap 5 kg bergantung pada jenis.Aku suka menggunakan jenis 'clumping' yang berharga RM19 untuk 5 kg.Walaupun harganya agak mahal tapi ianya sangat menjimatkan kerana aku hanya perlu membuang bahan buangannya dan pasir yang berketul akibat terkena air kencingnya sahaja.Tak perlu menukar keseluruhan pasir tu.Senang sikit kerja mencacai.

Penjagaan bulu perlu diambilkira.Bulunya yang panjang memerlukan penjagaan yang rapi.Selain perlu disyampu 2 minggu sekali, bulunya perlu disikat setiap hari.Ini penting untuk membuang bulu bulu yang telah gugur tapi masih melekat di badannya.Kemalasan membuang bulu bulu yang dah mati ni boleh meningkatkan kos perubatan.Tabiat kucing yang suka menjilat badan untuk membersihkan diri menyebabkannya boleh tertelan bulu.Bulu bulu ini tidak dapat dihadam dan terkumpul di dalam perut.Setelah banyak, bulu bulu ni akan bergumpal dan membentuk hairball.Sesetengah kucing akan memuntahkannya melalui mulut.Namun ada jugak kucing yang tak dapat keluarkan benda alah ni..Gumpalan bulu ini akan menghalang saluran sistem pencernaan dan mengundang penyakit.
mata perlu kerap dicuci
Bagi kucing kacukan parsi yang berhidung mancung, mungkin tak ada masalah dengan penjagaan mata.Tapi bagi jenis kemek, terutamanya jenis highnose, matanya selalu berair dan perlu kerap dibersihkan.Sebab tulah semakin kemek muka kucing tu, semakin tinggi harganya.

Dengan wang ringgit dan masa yang dilaburkan untuk seekor kucing parsi, memang susahlah nak dapat dengan harga yang murah.Tapi, macam yang aku cakap tadi, terpulang pada budi bicara penjual tu.Tawar menawarlah dengan berhemah....

231 ulasan:

«Lebih lama   ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 231   Terbaru›   Baru»
haz berkata...

dulu haz pernah la bela kucing parsi ni.. sekrg takde dah.. nak beli mahalla pulak.. wuu >.<

kucen master berkata...

biasalah haz...sy dulu pun pikir beratus kali sebelum beli.tp minat punya pasal, sanggup mkn megi je.hahaha

haz berkata...

bgsnye~~ hee ^^ tp mmg mcm tu kan.. minat punya pasal kita sanggup buat apa saje.. hee

apai berkata...

Kat umh ada sekor ff.hari2 kna cuci taik mata hehe..yg lain2 smua hidung mancung hehe..Insyaallah bulan dpn dpt spsang lg ff.beli dr kawan.dpt harga kawan2 Alhamdulillah ehehe...

kucen master berkata...

apai dah dapat ke ff tu?nak tengok..

ahmad tarmizi berkata...

ada sesiapa nak jual kucing dewasa janta..berminat nak beli..mizi

kucen master berkata...

Bajet berapa bro?

roshee sayang berkata...

salam , sy pon ade dpt kucing jenis parsian ni .betina hihi .sungguh comel ,kwn bg .so skrg tgah bljr cam mne nk jg ia .bc blog ni bnyk membantu .tq yerr :)

Tanpa Nama berkata...

Ade sesiape nak jual kucing tak.. nak parsi... kalau bleh spasang... kalay ade msg saye ..0126920029 aziz.. taknak warne hitam...

Tanpa Nama berkata...

sape nak beli kucing parsi kacuk kerbau sila mesej no. ni 0139283123

Mohdkhairol Bin Hamid berkata...

Mahalnya kucing tu!!beli kucing parsi 2 bulan rm350 harga boleh murah.. Kalau umur 789 bulan harga rm600 boleh murah lagi cuma cari kat borong kucing la...memang murah lagi cantik... Kedai pun ambil kat borong murah lepas tu dia jual mahal rm1200 memang teruk kalau kedai jual umur 2 bulan rm900...jangan beli kat kedai..saya area kluang johor sini ada borong kucing sape yang nak tanya area mana saya boleh bagi tau 0178265719

Tanpa Nama berkata...

sapa ada kucing male umur dua tiga bulan....bajet dlm rm200 jer leh whatapp saya 01592065007.......

ela berkata...

sy nak jual kucing jantan sy...half persian umor setahun,kaler putih..rm200 sj..juz sms me di 0128439168,area kl

Tanpa Nama berkata...

Nk jual anak kucing kacukan kesayangan sy sbb x ada masa nk jaga.. Ada warna kelabu basah, oren n hitam. Ekor kembang, bulu lebat, sihat n aktif. Semuanya jantan. -sha 0192270411, area keramat.

Tanpa Nama berkata...

Bole sent pic ke email saya
mel_malati@ymail.com klu bkenan nak jg

Tanpa Nama berkata...

Please sent its picture to my email
mel_malati@ymail.com ok

Tanpa Nama berkata...

sape nk jual kucing parsi x nk umor tua sgt..dlm 1 tahun kebawah.hihi..harga dlm rm200 area kl..tlg bgitaw sye :)

ikhlas berkata...

Saya ada annk kucing..nak kasi free je..emel c.max7834@ yahoo.com

grimmjow berkata...

salam..nak tanye...nak bg minum susu ape ek anak kucing jenis parsi nie...????

Tanpa Nama berkata...

as salam..sy pun minat kucing parsi..sapa2 nk bg kat area johor bolela tepon saya 0167704406...atau kalau nk jual murah2..rm200 ke...bgtaulah ye...

Tanpa Nama berkata...

Kat sarawak ada tak sesiapa nak jual kucing parsi flatface jantan....?
Kalau ada hubungi saya di nur.ikin.714@ gmail .com

Tanpa Nama berkata...

saya ada seekor kucing jantan parsi flat face low nose..warna kelabu..umur setahun lebih..nk tgk gambar,kita mms..h/p 0199135998

Nurul Ain berkata...

Salam saya nak cari kitten persia 2bln buget rm200..whatsapp 0145131999..

Nurul Ain berkata...

Salam saya nak cari kitten persia 2bln buget rm200..whatsapp 0145131999..

Nurul Ain berkata...

Salam saya nak cari kitten persia 2bln buget rm200..whatsapp 0145131999..

AnggunMempelai berkata...

Salam..nak let go kucing persian mix sepasang.sesuai dijadikan induk..baru beranak 1 kali, anak2 sgt comel.
Whatapp or sms 012-3902582

AnggunMempelai berkata...

Salam..nak let go kucing persian mix sepasang.sesuai dijadikan induk..baru beranak 1 kali, anak2 sgt comel.
Whatapp or sms 012-3902582

Tanpa Nama berkata...

salam...saya ada kucing untuk dijual...persian, jantan, 4bulan lebih, warna kelabu putih, first baka, aktif bermain...jika berminat blh call atau whatsApp --> 0193637599 angah...area kedah....THANK YOU..

Tanpa Nama berkata...

Saya berminat dgn kucing Parsi atau British Shorthair. Umur dlm 3-4 bulan. Warna Putih atau kelabu. Sepasang. Budget dlm Rm500. Blh hubungi saya di talian 012-5113500 Nasir.

asliza fahros berkata...

saya mempunyai seekor kucing parsi ( persia chincila ).saya membeli nye rm 500 ketika umur nye masih 1 bulan...

Tanpa Nama berkata...

Anak kucing parsi utk di jual .. area johor .. rm350 bole nego lg . faiza 0147757932

zainah ismail berkata...

saya nak cari anak kucing parsi berhidung penyek . dalam lingkungan dua tiga bulan dan bajet dalam rm200 . sesiape nak menjualnye boleh telefon saya : 0192827150 - PN INA .

Tanpa Nama berkata...

Saya nak beli kucing Persian..xkesah Male @Female...budjet Dlm RM200...boleh Whatapps Pd Saya 0135965419...

Tanpa Nama berkata...

ade kawan abg sye nk kasik...pstu tengok care2 memang susah...tpi suke kucing psal rse boleh kot :P

Mazlan Ali berkata...

Bpe harge??

Mazlan Ali berkata...

Ade sesiape nk jual kucing parsi putih. Ank.. Janji dh bleh mkn. Sms/whattsup/wechat. Bujet rm200.

Mazlan Ali berkata...

Lupe lak nk ltk no..hehe.. 0136097774

Tanpa Nama berkata...

Mencari kucing parsi hidung kemek,budget 300-500...area jb,ada blh hubungi sy 0177790209

Tanpa Nama berkata...

Sy nk beli Nak anak kucing parsi umur 3-4 bulan, budjet rm200. Area kl. Jb. Melaka.. Email : zanielz3677@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

saya nak beli anak kucing parsi jantan hidung kemek, umur 3 -4 bulan. budget 300- 500.. area seremban. boleh hubungi 019-3345253

Zie Rodzilah berkata...

Saya nak beli kucing parsi hidung kemek sepasang bajet dalam rm1000 ..sesiapa yang sudi jual sila call n msej saya:0195668863 area kedah

Zie Rodzilah berkata...

Saya nak beli kucing parsi hidung kemek sepasang bajet dalam rm1000 ..sesiapa yang sudi jual sila call n msej saya:0195668863 area kedah

Tanpa Nama berkata...

berapa?!

Tanpa Nama berkata...

saya nak sgt anak kucing parsi! ada tak yang nak jual. budget rm250. 0199219737

HERMOSA berkata...

SAYA ADE SEEKOR KUCING PARSI. UMUR BARU DUA BULAN SETENGAH. JANTAN. CONTACT SYA. SY AKAN HANTA GAMBA. 0122609147. COD SEREMBAN AND KL.

ammoiii moiii berkata...

Saya langsung takde kesiankan



kucen master berkata...

Mana gambanya?:-D

kucen master berkata...

Kesiankan? Nape?

Najwa Khasairi berkata...

maine coon lagi senang je susah nak jaga? ^^

kucen master berkata...

Lebih senang lah drpd persian.mata pun x berair mcm persian

akbar akbar berkata...

saya ada kucing parsi mix nk letgo sebab nk berpindah jual murah je rm200,senang dijaga umur 6bln jantan dan amat manja

akbar akbar berkata...

call sye 0126469924 atau sms utk detail

kucen master berkata...

Akbar, emelkan sy gambar dan detail kucing tu ke kucenmaster@gmail.com. sy boleh iklankan kucing dlm blog ni.sy x kenakan sebarang bayaran

Ame-chan ^^, berkata...

Kalau ada kitten lagi, bole inform sy ye? Setakat ni sy bela kitten yang sy rescue je. Jangan risau makan terjaga sbab sy bg royal canin baby cat & brit wetfood chicken & cheese. tapi kucing tu da mati kena langgar kereta waaaaa :'(
Nak try baka persian/maine coon. Bole text 0142728007/farajasmin1992@yahoo.com prefer email ye. Thanks. Area JB.

riduan mohamed berkata...

Tgh cari pure flatface betina

Muhamad Yasser berkata...

Saya ada kucing mix persian warna dark brown/black tapi pakai stokin putih tangan dan kaki dan di bahagian dada dan perut warna putih termasuk misai putih. Diselamatkan daripada hidup jalanan. Jinak. Tapi masalahnya mata sebelah dah sakit dan semasa diselamatkan mata kanan x boleh buka langsung. Berapa kos rawatan ek... kesian dengan Tam... saya tinggal di Taiping. Email kan saya maklumat... idrus_ataullah@yahoo.co.uk thanx.

Tanpa Nama berkata...

Saya ada kitten persian utk dijual...calico dan orange gold...berminat boleh whatsapp atau sms 012-7290172

Tanpa Nama berkata...

Sape nak beli kucing parsi ori umur setahun rm 1000

Tanpa Nama berkata...

Sy berminat nak beli sepasang flatface.... Hubungi sy jika ada sesiapa nak jual 0197196506/0187826506. Tqvm!

Tanpa Nama berkata...

Sape nk beli kucing parsi boleh add my fb jns8597@hotmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam sy berminat sgt nak bela kucing Parsi!!! Dah lama sy dok usha2..bugjet 200 ja..klau ad tlg lah sms sy 0102201577

mohd faizal Babh berkata...

sapa ada parsi kemek,jantan aku nak kawinkan dengan betina aku yang tengah miang ni,sekitar kl,sahaja 0122907310

Tanpa Nama berkata...

Sesiapa nk jual kcing prsi hrga 300 blh call sy.0175918077 tqvm

Tanpa Nama berkata...

Saya mencari kucing BSH tulen or mix boleh wassap, line, viber or wechat sya di nombor 0147383808 tqvm & cheers!

Tanpa Nama berkata...

As salam n slmt ptg... sy mencari kucing jenis maine coon.. nie no hp sy 0193212479

Tanpa Nama berkata...

Jenis maine coon ada x... nie no hp sy..0193212479

joe boss berkata...

Nk cari kucing flatface.. budget Rm500.. 0137815521..

Tanpa Nama berkata...

saya ada seekor kucing parsi (male) utk dijual berumur 4bln warna orange, sangat2 manja dan aktif.Telah diberi suntikan vaksinasi TRICAT (Feline Panleucopenia,Rhinotracheitis,Celici) atau TETRACAT (Tricat + Chylamydia) dan pemberian ubat cacing (Deworm).Trained to use a litter box =) . Ingin menjual bersama carrier dan sangkar.Berminat boleh sms/watsapp saya 016-4427384 (P.Pinang/Alor Setar)

P/S : syg sgt nak jual...tp terpaksa sbb xde masa nak jaga.

Ayu Sprillaz berkata...

sy nk cr kucing baka BSH @ persian Flateface @ MaineCoon yg murah2...
kalau ade blh sms sy..0126150705
area selangor...

Danini Soffi berkata...

Kucenmaster, tempat komen ni dah jadi cam pasar borong kucing la pulak. Hehehe

Danini Soffi berkata...

Kucenmaster, tempat komen ni dah jadi cam pasar borong kucing la pulak. Hehehe

Danini Soffi berkata...

Kucenmaster, tempat komen ni dah jadi cam pasar borong kucing la pulak. Hehehe

kucen master berkata...

Hahahaa.memang byk permintaan dan penawaran.silap haribulan, kalah mudah.my ; P
Tp seronok tgk ramai peminat kucing masuk sini.memang blog ni di buat utk promosikan hobi membela kucing

Akim Shah berkata...

Salam.sy sdg mencarik kucing parsi brbulu krmbang umur dlm 2-4 bulan (jantan) ..klu ada spe spe jual minta call/whtsapp sy 0196049512 - Akim Shah ..area negeri sembilan

Samsia Sujono berkata...

ada ka sapa2 yg jual kucing parsi area tawau ni..please call me 0138931122

Samsia Sujono berkata...

ada ka sapa2 yg jual kucing parsi area tawau ni..please call me 0138931122

Tanpa Nama berkata...

saya nak cari kucing parsi FF secepat mungkin, bdjt bwh 200, please cntc sya secepat mungkin, 012-9504739 [area temerloh pahang @ k.l]

Tanpa Nama berkata...

Kedai pet saujanapet singgah jual murah berbanding kualiti & jagaan mereka buat. Cuba survey2

Tanpa Nama berkata...

Km baru beli ank kucing Parsi smlm..pakcik tu nak jual RM900...suami nego dpt RM600..kira mahal la ye ?? Grrrrrrr...

Tanpa Nama berkata...

sayer ada ibu kucing semi flat parsi yang sedang bunting induk tidak diketahui...
kalo sudah keluar nati boleh lego murah 2 kat sini.....

kucen master berkata...

sesiapa yang nak iklankan kucing untuk dijual, sila emailkan gambar yang jelas, baka, jantina, umur, harga, dan lain lain maklumat kucing tu ke kucenmaster@gmail.com.saya tidak kenakan sebarang bayaran :D

Tanpa Nama berkata...

Sy berminat nk beli anak kucing ff kalau ada hubungi sy 0145245848.harga dalam rm 500 budget.anak sy minat sangat.

Tanpa Nama berkata...

hai. ada sape2 nak jual kucing parsi harga rm 300 kebawah. era kl kalau ada mesj & coll sy wan 0172304148

Tanpa Nama berkata...

Ad sape2 nk jual kucing kitten Persian hrga 500 kbwah.nk yg coml.mnja n bulu lebat.whatsp kt no ni.0142322975.nk yg jantan je.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...
Ada x sesape yg nk jual kucing parsi?budget rm400 kebwh..xnk bulu clor hitam yer,whtsapp kt no: 012 8271146.

Tanpa Nama berkata...

Salam..sy ada kucing berjari 24..warna oren baka campuran..lahir bulan 8 2013..harga rm500.. Yg berminat call kt no 01112978740

Melyssa Malek berkata...

I ada kucing persian, hitam, jantan, umur 5 bln, nak jual sbb nak cari kitten kecik utk anak i.. Klu u nak bole contact 0173640987 melyssa..

Melyssa Malek berkata...

I ada persian warna hitam nak jual sbb kucing tu besar dan nak cari kitten utk anak i.. Klu nak bole contact 0173640987 melyssa

Awa berkata...

saya duduk dekat kuantan & kerja sebagai peguam. sekiranya ada kucing free nak bagi kat saya, nanti boleh text kat 019 755 1687. terima kasih~

Tanpa Nama berkata...

Kalau ada sape2 nak jual kucing parsi flatface highnose..buget 250 ke bwah..bole contact sha 0143385256

Tanpa Nama berkata...

Nanti kalau dah keluar imform ye..sha 0143385256

Melyssa Malek berkata...

I nak jual kucing jantan mix persian warna hitam bulu kembang. Pandai. Manja. Nak jual rm500. Sape berminat bole call sms atau whats app 0173640987 melyssa

Risha Amisha berkata...

Salam saya ada kucing tabby semi flat betina 2 ekor adik beradik, if interested boleh call saya 0166888396..

Risha Amisha berkata...

Salam saya ada kucing tabby semi flat betina 2 ekor adik beradik, if interested boleh call saya 0166888396..

Nurul Liyana berkata...

Borong kucing kat mne nk cri?

Nurul Liyana berkata...

Salam...sy nak cri kitten prsian..umo dlm 1-3 blan...bajet dlm 200-300 ..lau ade whatapp or sms sy...0125287798

Kiera Lieya berkata...

salam....sy na cari anak kucing parsi ff kalau bole sy na bwah rm200,kalau ade call,sms,whatapp,line..0177436694...area johor bahru.....kalau blh nk sgt...

Kiera Lieya berkata...

salam....sy na cari anak kucing parsi ff kalau bole sy na bwah rm200,kalau ade call,sms,whatapp,line..0177436694...area johor bahru.....kalau blh nk sgt...

Kiera Lieya berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Saya hendak jual beberapa ekor kucing parsi..semiflat. ..area jb...berumur dari 2 bkn sehingga stahun....coz nk jual terlalu bnyk n bz bekerja sian kt kucing x terurus ...0149113237

Kiera Lieya berkata...

berape rm??

Tanpa Nama berkata...

saya ingin membeli kucing parsi flatface highnose yang dah berumur 8 bulan hingga 1 tahun .semua warna boleh kecuali hitam....0137568824 area perak.

Tanpa Nama berkata...

Sy ada anak kucing umo 3bln.. spe2 nk beli bole trus dtg ke tmpt sy.. area palong 7..n9.. harga rm400.. hbungi sy 0172639394

Tanpa Nama berkata...

Sy ada anak kucing umo 3bln.. spe2 nk beli bole trus dtg ke tmpt sy.. area palong 7..n9.. harga rm400.. hbungi sy 0172639394

Tanpa Nama berkata...

Kucenmaster, mengapa dia orang ni tak nak letak gambar kucing tu sekali kan senang.

Tanpa Nama berkata...

yang nak jual area penang xda ka???

Jefry Simon berkata...

mencari anak kucing kacuk parsi sekitar 3bulan... bajet dlm rm200. whatapps sy 0102267241

huϟna™ berkata...

Nak cari kiten. Ada kucing parsi utk let go? Rm200.

Tanpa Nama berkata...

nak cari kitten parsian...bajet 250....bleh wthsapp 0177053805....area Johor klu boleh...

Tanpa Nama berkata...

nak cari kitten..parsi... below 200 sms/wassap me 0124717154

Tanpa Nama berkata...

mencari kucing parsi below 200 area johor. comfirm amik whatsapp ke 0177619641 atau sms 01129713841

Tanpa Nama berkata...

Persian Calico utk dijual...
Umur 3 bulan lebih..betina..sgt manja dn suka org pegang..
rm450 boleh nego..whatsapp/whechat/viber/contact 010-9011943..COD pahang

Tanpa Nama berkata...

Kucing bengal x de ke??

Amli Shah Ramli berkata...

Saya nk cari anak kucing Persian yg bajet harga 250 area jb boleh whatapps saya 019-7514550

mus wan berkata...

sayaada sekor kucing hutan.sesiapa berminat sila hubungi saya 0133923640
harga boleh runding

hadi umairah berkata...

U area mn.... sy jual ank kcg mix breed pars.... area n9

zahir berkata...

Sy sedang mencari kitten baka maine coon atau parsi mix mainecoon..klu bleh female..harga bawah 400..klu ada leh wassap sy kat number 0124529625

suhaila syed rozali berkata...

sya ada kcing dlh@mix persian untuk d lpaskan...btina..ank 2eko..rm300 skali dgn ank2...bru skali je branak...urgent nk jual sbb nk pndah... whatsapp untuk pic 01124280650

suhaila syed rozali berkata...

area jb

Tanpa Nama berkata...

Sy sedang mecari kedai yg jual makanan kucing harga murah, sape2 tau blh lh berkongsi n britau tempatnya...sy ni ada dia area sg buloh n ada ada 2 ekor kucing persian umo dlm 3bln

Tanpa Nama berkata...

Saya sedang cari kucing maine coon sila at saya di face bok zie kuala ketil

NIK NIK berkata...

saya ada menjual anak kucing parsi kacukan dan parsi semi flat face...utk detail n gambar kucing boleh wassap saya di nik :0122814489 lokasi kota bharu kelantan..tq

NIK NIK berkata...

saya ada menjual anak kucing parsi kacukan dan parsi semi flat face...utk detail n gambar kucing boleh wassap saya di nik :0122814489 lokasi kota bharu kelantan..tq

papu Boy berkata...

saya ingin menjual kucing siam saya
saya ade 2 ekor kucing siam , 1 kucing mix bersoking putih
1 lagi siam
boleh saya tahu berapa harganya seekor?
plz ugrts

papu Boy berkata...

ths My hp num 016-5045651
tolong hubungi saya secepat mukin

tHks :)

Tanpa Nama berkata...

Saya nk cari anak kucing Persian sekitar 2-3bulan bajet harga 200 area jb boleh whatapps saya kat 0174709333

Zaizila Ibrahim berkata...

Saya nak cari anak kucing parsi saya di kemaman kalu ada hubungi saya secepat mungkin sebab anak yang nak..
01125497959 wssp ...0179473926 cll

Cat House berkata...

Sape2 nk beli kucing parsi umo lebih kurang dlm 3bulan mcm2 kalor ade jgn risau kucing sye mak nye full vaksin sihat2.... harga dari 200 hingga 1800.. boleh kol sye di 0111~7630306 lee.. area johor bahru..

Cat House berkata...

Sape2 nk beli kucing parsi umo lebih kurang dlm 3bulan mcm2 kalor ade jgn risau kucing sye mak nye full vaksin sihat2.... harga dari 200 hingga 1800.. boleh kol sye di 0111~7630306 lee.. area johor bahru..

PeRL berkata...

Salam..sape nak jual ff murah2 whatsapp sy 0112-9414021...bru 1st time nak bela kucing..area kl ke selangor...tetibe lak minat kucing skrg ni..l

Tanpa Nama berkata...

Salam.. saya mencari kucing hutan.. sesiapa yg ad tolong bgtau..

Anoor Harrith berkata...

Haz bagi jenis british shorthair bagaimana pula hargenya..?saya minat dh dgn british shorthair....mungkin senang dijaga dan boleh besar dr kucing biasa...btul ke?

Anoor Harrith berkata...

Saya nk tahu kucing british shorthair sbb kucing tu btul ke boleh berbadan besar dan berapa harganya?

Tanpa Nama berkata...

Saya nak jual kucing parsi jantan kwsan parit buntar ha
rga rm 400 umur 5 bulan
Te 0134888920

siti berkata...

Saya nk cari kucing persian..kalau boleh 3 atau 4 bulan umurnye.. saya area kolumpor boleh,negeri smbilan boleh,melaka boleh..boleh wassap harga n gambar ke 0189130283..tenkiuu

syakirah berkata...

Saya sedang mencari kucing parsi..umur 3 bln -5bln..xkisah jantan ke betina..area kl/bangi/putrajaya/seri kembangan..budget dlm rm250..klau ada plzz wasap gambar ke 01039236400

amar amk berkata...

Assalamualaikum semua...sy ad nk beli kucing parsi atau kacukan..kalau ad sila pm sy..dashima 0148395686..😊

AJ AidaJohari berkata...

Salam. Saya ada 2 ekor anak kucing mix persian semi flat face jantan dan betina. Sgt aktif dan sihat montel. Berminat boleh email sy di nadz85_aries@yahoo.çom. area johor bahru shj. Harga rm400 sekor. Boleh nego lg..

AJ AidaJohari berkata...

Additional info
- mak persian semi flat face.
-ayah persian mix maine coon
-dua2 parent ikut jadual vaksin, cacing , kutu

duniakucing berkata...

http://duniakkucing.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

Sye tenggah mencari anak kucing parsi biasa murah2 colour tiga kale xderw tige colour pon xperw umur 3bln betina harga RM200 kebawah secepat yg mungkin-johor bahru

Tanpa Nama berkata...

Nombor tpon 01117775198

Tanpa Nama berkata...

Xphm RM200 kerw??

Tanpa Nama berkata...

Sye nk ??

Tanpa Nama berkata...

Qperw jqntina colour qperw umo bperw??

Tanpa Nama berkata...

Colour aperw ekk???

Cat House berkata...

Saye ade muke penyeek hight nose... jantan warna oren putih umo dlm 8 bulan full vaksin n deworm.. boleh buat baka.. nk jual sebab nk kurang kn baka.. da bnyak sngat baka.. sape ceeeepat dye dpt harga rm 1100.. boleh call sye 0111-7630306 boleh wassap jgak.. area jb...

Cat House berkata...

Sape cepat dye dpt sye ade baby nak kasi free jeee..... mak mix bengal bapak pure persians.. ank dye ade yg mable cantek... ah ah pilih pilih.... hihi.. di 0111-7630306 boleh wassap jgak untuk gambar..

Fip Ain berkata...

Cat House... Kalau area KL bleh?

Diana Nazrien berkata...

For sale,
Semiflat MALE orange/white persian. 1 years old.
Fully vaccinated & dewormed (Free from tick and flea)

Get carrier.
Foodbowl & waterfountain including RoyalCanin Hair&Skin food.
Grooming tools (Brush, eye drops, dry groom power, nail clipper)
Catit litter box including fussiecatlitter lemon.
Three types of shampoo (conditioning, regular and malase medicated shampoo).
Daily supplements (Laxatone & Brewer Yeast.)
3 cans of fussie wet food.

Reason selling : No time and moving overseas.
For more info and best price : PM me or whatsapp me at 010.233.9824

violetz r berkata...

As salam sy nk cari anak kucing parsi harga bawah rm200 area seremban..please nak carikan utk ayah sy yg minat sgt kcg..pls contact 01112738315

violetz r berkata...

Ad lg x.....sy area sremban

violetz r berkata...

Ad lg x.....sy area sremban

haizan baharuddin berkata...

assalam....sy nak cr kucing parsi.... bdget below rm300...if blh nak female... contact me...sms/whtsapp : 0143863842

Tanpa Nama berkata...

saya ada jual satay kucing. tiga singgit

Tanpa Nama berkata...

sya nak jual kucing mix parsi wane putih dan hitam spasang bru 7 bulan klu berminat kol sy 01124048775

Tanpa Nama berkata...

Saya nk beli kucing flat face betina..sape2 yg nk jual hubungi saya..nk yg kitten..
0199100048
Liza

Tanpa Nama berkata...

Baik kutip kucing tepi jalan..bela elok2 bersihla dia..x de bazir duit..tpi mne nk jumpe kucing parsi tepi2 jalan..kne la beli jgak kalau dh minat..tpi tula membazir

Tanpa Nama berkata...

Assalam. Saya minat dengan kucing savanna. Ada sesiapa tahu mana saya blh beli kucing ni kat malaysia

Jayanti Jayadi berkata...

..salam..saya cari kucing baka ragdoll..ada tak yang tahu mana ada jual..boleh inform saya..saya nak yang masih kitten..dlm 2-7bulan..

Jayanti Jayadi berkata...

..saya nak cari kucing ragdoll berwarna abu2 macam bulu kucing siam..boleh whatsapp saya di no.01126864142..dlm bajet 500..saya nak kucing jantan..

Tanpa Nama berkata...

ade x sape2 yg jual Persian cat dalam bjet under 200...

Tanpa Nama berkata...

Salam, saya nak kucing hutan hasil tangkapan sendiri. Ada jual tak?? Sesape ade pm ( sms only) saya 0174121957

Yasier berkata...

whatsaap sy 0172912340

Yasier berkata...

whatsaap sy 0172912340

Yasier berkata...

Anonymous whatsaap sy klau berminat 0172912340

Yasier berkata...

whatsaap sy klau berminat nk bela kucing 0172912340

Tanpa Nama berkata...

sy de kucing hutan siapa berminat boleh pm 0176495259

muhammad mumtaz berkata...

Saya nak maine coon

Tanpa Nama berkata...

Sya minat sgt..duk cri parsi semi ff, nak sepasang xnk sek0r..bajet rm800 area kedah, perlis..

Tanpa Nama berkata...

sy ada ank kucing nk bg free,kucing biasa je,,sy ada asma x tahan bulu kucing,,klu nk dh putus susu nti boleh ambil,area kamunting taiping kol 01127685482

Noorsuriyati Ramli berkata...

sy ada anak kucing mix parsi 3 ekor berumur 2 bulan lebih,kalau berminat boleh msg dalam fb noorsuriyati30@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

ada x sapa2 nak jual anak kucing parsi rate rega rm250-rm300...
area penang... kalu ada wasap sy 0137223672

Scha berkata...

Sy jga ingin mncari seekor kitten persian flat face tok digantikn ngn kucen ank sy yg tlh mati ..sy nk hadiahkn pda ank sy..xkisah color pe pn..jika ada yg sudi di jual ngn hrga yg murah bajet dl? Rm200 area ampang or tmn melawati,bole trus whatsapp sy 0176743038..jsa baik anda amat sy hargai..tq

JUHARA Zali berkata...

Slm.. Sya mncari kitten Persian.. Umo 3 - 6 bln.. Wrna selain dr hitam.. Cari krn nk gntikn dgn kucing yg dah mati 2 mgu lps.. Tlg whtsap / wechat / Line di no 0129607874.. @ whtsap no 0126976775.. area Lembah Klang.. tq..

Tanpa Nama berkata...

Hi semua ! Saya ingin menjual anak kucing parsi yang aktif kerana tiada masa untuk menjaganya .
berminat sila call saya atau whssp. pembeli akan mendapat pasir rose , tempat pasir , dan tempat makanan .
Makanan yang saya bagi adalah blackwood . (URGENT SOLD) !
First come First Serve ! Thank you! 0122727749

kelvin mah berkata...

Hi everyone....... im selling my parsi cat with flat nose....... who are interested can gv me a call at 0177698026 location are at MELAKA

kurtsuzuniqka berkata...

nk cari kucing ff tp x tau kt ner

Tanpa Nama berkata...

saya ada jual ank kucing savannah dan savanah dewasa berminat call
wan (mutiara pet) :012-2445620 harga boleh runding...

Tanpa Nama berkata...

Saya ada jual kitten maenecoon. Boleh wasap 0193973678

Tanpa Nama berkata...

Salam. Saya ada kitten maenecoon utk dilepaskan. Boleh wassap utk melihat. 0193973678

mr dillah berkata...

Sy ade kucing hutan..berminat whatsup 0145353063

mr dillah berkata...

Sy ade kucing hutan..berminat whatsup 0145353063

kucen master berkata...

@mr dillah, kena ada lesen tak?

Tanpa Nama berkata...

Jual kat saya anak kucing parsi...0177140284..terima kasih...

deric santoso berkata...

wah mantep bener ya gan :D

Dericsantoso.my.id
http://www.duniaberbicara.com
breaktime.co.id
http://ongisnade.co.id/

ketum babi berkata...

Blh anta pic. Nk jual bpe. Irea mne

ketum babi berkata...

Saya mencari kucing parsi bajet dlm rm300 ke bawah klau ade tpon saya 0135983205 Amy

Arfian Ardiansyah berkata...

buat temen temen yang butuh uang tambahan dari internet silahkan coba
no spam $5/minggu
lihat disini

NORLIZA M.H. berkata...

Saya ada 2ekor kucing. Jenis chinchilla Dan British long hair utk dijual

Unknown berkata...

Ada cpa nk beli anak kucing jantan tiga bulu umur 1 bulan call sya 0198179176

Jaja Joe berkata...

ade lg ke...bajet berape...200 dpt x kucing tu

Azizi Nizam berkata...

Bajet dalam 150 ke bawah

Tanpa Nama berkata...

Sya nak beli kucing... Bajet 200 kebawah area ampang /cheras kalau ada whatssap sya 0176567606..

Анатолий Витко berkata...

anak-anak itu dijual baka Maine Coon daripada pengeluar ras bertajuk.
Cattery Maine Coon 'To.Mi.COON' - negara Ukraine www.tomicoon.com.ua
anak-anak itu dijual baka Maine Coon daripada pengeluar ras bertajuk. Anak kucing mempunyai darah unik yang terkenal Langstteish`s anjing Jerman. Ibu bapa yang sangat besar, cerah, dengan dagu yang sangat baik dan kotak, dengan tassels besar di telinga dan telinga set yang tinggi.

Warna kotyat- marmar merah, marmar hitam dan marmar hitam kura-kura. Kanak-kanak perempuan yang sangat besar, dengan bulu shaggy mewah dan bulu yang besar. Semua sangat menjanjikan - Papar kelas.
Dilengkapi dengan kemahiran yang berguna gegaran, Pats, skakaniya untuk anak-anak itu, Hal Ehwal runcit dalam dulang. Character - suka bermain dan penyayang. Home (tidak tawanan) kandungan, bersama-sama dengan ibu bapa mereka. Disosialisasikan, pandai bergaul, baik hati dan penyayang. Dengan tenang merujuk kepada kanak-kanak. Biasa dengan membuka dulang dan anak-anak itu. Makan daging dan makanan kering, selera makan yang sangat baik.

set lengkap dokumen: vetpasport, mikrocip, keturunan, satu perjanjian mengenai pemindahan hak pemilikan. Consulting sokongan.
Kami menguruskan penghantaran kitty mana-mana sahaja.
Untuk maklumat lanjut mengenai Kennel laman web www.tomicoon.com.ua
Hubungi:
Skipe: isay79
Viber: +380675315557
Email: evitko@icloud.com

Funds King berkata...

Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman dari syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
dalam dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
fundsking@gmail.com

(1) Nama Penuh
(2) Alamat Penuh
(3) Negara
(4) Umur
(5) Pekerjaan
(6) Beritahu nombor telefon
(7) Seks:
(8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
(9) Tempoh Pinjaman

Email kami di: fundsking@gmail.com

Funds King berkata...

Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: mrwilliam751@gmail.com
BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
1) Nama Penuh:
2) Jenis Kelamin:
3) Jumlah Pinjaman Diperlukan :.
4) Tempoh Pinjaman:
5) Negara:
6) Alamat Rumah:
7) Nombor Telefon:
8) Pendapatan Bulanan:
9) Pekerjaan:
) Yang anda mengetahui mengenai kami.
Selamat sejahtera.

katak angkasa berkata...

ada tak sesiapa nak jual shorthair. tq

loveoyeah berkata...

Sy duk cr mix maine coon kitten baka besau. Saper ada pm sy 0129536685

Tanpa Nama berkata...

sy xpandai bab2 kucing ni.. tapi sy ade sekor ank kucing berumur 3 bulan. bulu colour putih dan panjang/lebat. mata colour lain2.. kiri biru, kanan kuning kehijauan... sayang plk klo nk jual..

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 231   Terbaru› Baru»

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes