e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

KucenMaster: 2013 2013 | KucenMaster

Khamis, 24 Oktober 2013

Kejutan Dari Diva


Baru je rasanya kematian anak anak Kitty.Trauma pun tak hilang lagi ni.Diva pulak, aku tengok lain macam je.Makin tak aktif tapi makin kuat makan.Asyik termenung.Risau aku tengok.

Sabtu, 5 Oktober 2013

Rowan Atkinson masuk Islam?

rowan atkinson islam

Rowan Atkinson masuk Islam ke?Dua tiga hari ni ramai orang share kat fesbuk pasal info ni.Tapi aku sikit pun tak percaya.Akhirnya sekarang terbukti khabar angin tu paslu.

Khamis, 3 Oktober 2013

Cost Per Unique Visit


Sejak 2-3 menjak ni ramai kawan kawan dok tayang CPUV kat blog atau fesbuk.Tak putus putus dapat duit dari Nuffnang.Murah je rezeki korang kan.Aku jugak yang tak dapat dapat.Jeles betul aku!!

Jumaat, 6 September 2013

Anak Merdeka Gugur Jua....

kucing persia

Lama dah aku update pasal kucing kucing aku.Kali ini muncul lagi cerita pasal Kitty.Asyik Kitty je kan?Hehehe.Tapi kali ini adalah genre sedih.

Isnin, 19 Ogos 2013

Tema Hari Kemerdekaan 2013


Tema Hari Kemerdekaan 2013 adalah "Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku".Tema ini dipilih untuk menyemai rasa sayang dan cintakan negara.Tema Hari Kemerdekaan ke 56 ni juga menyeru semua rakyat Malaysia bersatu demi menjaga kedaulatan negara.

Sabtu, 17 Ogos 2013

Proton Suprima

proton suprima s
Proton Suprima dilancarkan pada hari Sabtu 17 Ogos 2013.Model baru Proton ini merupakan Proton Preve versi hatchbak yang sebelum ini menggunakan nama P3-22A.

Khamis, 15 Ogos 2013

Koleksi syiling terbaru

 antique coin
Duit syiling lama ni adalah yang terbaru dalam koleksi duit syiling dan duit lama aku.Dan lebih menarik, inilah duit yang tertua dalam simpanan aku.2 keping syiling 1 dollar bergambar King Edward VII tahun 1907 dan 1909.Sebelum ni, paling lama pun duit syiling tahun 1967 je.

Selasa, 16 Julai 2013

Model baru Proton


Proton bakal melancarkan model terbarunya tahun depan.Model terbaru Proton ni khabarnya adalah jenis kereta kompak.Namanya pun belum ada lagi.Sesiapa ada cadangan yang baik, bolehlah join contest ni.

Isnin, 8 Julai 2013

Kucing untuk dijual

Kucing parsing parsi untuk dijual

Jantina : betina
Baka : parsi kacukan
Umur : 2 tahun
Warna : tortoiseshell
Vaksin : beres
Lokasi : Sg Buloh, Selangor
Harga : RM550

Ahad, 30 Jun 2013

Kitty meniti alam remaja

kucing persia

Cepatnya masa berlalu.Sedar tak sedar dah 6 bulan Kitty aku bela.Masa mula mula aku beli kucing parsi ni, umur dia baru 2 bulan.Maknanya dah 8 bulan dah umur dia.Dah remaja rupanya babygirl ni.

Khamis, 27 Jun 2013

Final Piala FA Kelantan lawan Johor DT


Perlawanan antara Kelantan dan Johor DT Sabtu ni di Bukit Jalil memang ditunggu tunggu.Kehebatan Red Warrior sememangnya tak boleh dipertikaikan lagi.Reputasi sebagai juara bertahan sukar nak dicalarkan.Namun kebangkitan mengejut Harimau Selatan yang berhibernasi sekian lama tak boleh dipandang remeh.Tinggal selangkah saja lagi untuk menjadi juara.Tiada siapa sudi mengalah.

Rabu, 26 Jun 2013

Bila harga emas akan naik?


Harga emas jatuh sejak April lalu masih belum pulih.Harganya sentiasa turun setiap hari.Ramai yang beranggapan harganya akan turun lagi.Masing masing masih lagi mengharapkan trend kejatuhan harga ini akan berterusan dan hanya akan membeli pada harga terendah.Persoalannya paras manakah baru boleh dikatakan harga terendah?

Isnin, 24 Jun 2013

Jadual Imsak Dan Berbuka Puasa 2013


Tinggal lagi beberapa hari saja lagi kita nak menyambut Ramadhan.Dijangkakan, kita mula berpuasa pada 10 Julai ni.Maka bermulalah perubahan jadual bangun tidur dan waktu makan kita.Bukan senang sebenarnya nak set balik jadual harian kita.Di bawah ni dah disediakan jadual waktu imsak dan berbuka puasa bagi tahun 2013 /  1434 hijrah.Diharap jadual ni dapat membantu kita dalam menghadapi bulan yang lebih baik daripada seribu bulan ni.

Siapa pandai pasang iklan Komli kat Blogspot?


Bukan rahsia lagi aku dah join dengan Komli.Rasanya korang pun perasan ada Komli tunjuk penumbuk kat Skyscraper blog ni.Tapi kalau perhati betul betul, tak jumpa Komli kat bahagian "Leaderboard" dan "Medium Rectangle".Kenapa ea?

Jerebu


Macam dah jadi acara tahunan, setiap tahun Indonesia akan menghantar jerebu ke seluruh nusantara.Paling teruk terjejas, Singapura dan Malaysia selain Indonesia sendiri.Puncanya - pembakaran hutan di Indonesia.

Ahad, 23 Jun 2013

Mencuba nasib dengan Komli

Assalamualaikum.Sejak dua tiga menjak ini makin ramai blogger cuba meminang Komli.Ada berjaya, ada yang tidak.Tu adat la kan.Tak semua berjaya

Selasa, 11 Jun 2013

Selamat Bulan Syaaban


Sedar tak sedar hari ni dah 2 Syaaban.Tak sedar pun Rejab dah habis.Tak lama lagi masuk pulak bulan Ramadhan.Sekejap masa berlalu.Dah nak berpuasa dah kita.Puasa yang lepas dah habis ganti?Heheee.

Jumaat, 7 Jun 2013

Cat Beard


Cat beard ni bukanlah pasal janggut kucing sebenarnya.Walaupun dagu kucing tu berbulu, tapi pada kebanyakkan orang itu adalah bulu kucing.Bukanlah janggut.Lainlah misai kucing.Bentuknya pun berbeza dari bulu yang lain walaupun sama sama berada di atas bibir.

Habis tu....Mana datang istilah cat beard ni?

Rahsia Garam Untuk Kesihatan


Penggunaan garam bukit bagi tujuan kesihatan bukanlah sesuatu yang baru.Sejak beribu tahun, manusia mempercayai sejenis tenaga misteri tersembunyi dalam garam yang mampu meningkatkan kualiti hidup.Bukan setakat menyedapkan makanan je taw.Banyak lagi khasiat garam bukit ni.

Rabu, 13 Februari 2013

Kucing yang pandai naik bas

Kucing comel yang bernama Macavity ini mempunyai satu mata yang berwarna biru dan satu berwarna hijau.Namun apa yang istimewanya bukanlah mata kucing ini, tetapi kebijaksanaan yang ada pada kucing ini.Kucing cerdik ini dikatakan pandai mengunakan perkhidmatan pengangkutan bas.

Jumaat, 1 Februari 2013

Ana Ikan Bakar Di Bandar Baru Bangi

Restoran Ana Ikan Bakar Petai di Bandar Baru Bangi menjadi tempat family gathering untuk sesi Januari 2013.Sebenarnya hampir setiap bulan kitorang akan berkumpul beramai ramai makan di luar.Inilah salah satu cara merapatkan hubungan sesama keluarga yang kitorang praktikkan.Bukan senang nak cari peluang berkumpul macam ni kan.

Selasa, 29 Januari 2013

Cara Mandikan Kucing


Cara mandikan kucing parsi sangat simple.Cuma basahkan bulu kucing, lumurkan dengan shampu dan ratakan.Kemudian bilas sehingga bersih.Semudah ABC!Tapi tahukah anda kucing amat membenci air.Ada sesetengah kucing menjadi agresif apabila disiram air.Hari ni aku kongsikan cara aku memandikan anak anak bulus aku.

Sabtu, 26 Januari 2013

Taman Buaya Melaka

Taman Buaya Melaka sememangnya terkenal di seluruh Malaysia.Kalau nak tengok buaya, orang tak rekomen pergi Sungai Rajang, Sarawak atau Sungai Semantan, Pahang.Tapi orang suruh pergi tengok kat Taman Buaya Malaka.Kenapa?Best sangat ke?

Isnin, 21 Januari 2013

Fur mites

Furr mites memang kerap menyerang kucing terutamanya kucing berbulu panjang seperti kucing parsi.Berbeza dengan kutu biasa, fur mites adalah species kutu yang tidak menghisap darah.Sebaliknya kutu jenis hanya memakan protein yang terdapat pada bulu.

Sabtu, 12 Januari 2013

Keyword 'Ribut Sonamu Di Malaysia'


Ribut Sonamu di Malaysia yang aku post Isnin lepas memang memberi impak yang besar kepada KucenMaster.Biasanya traffic blog ni cuma sekitar seratus sahaja.Tapi lepas je aku share info pasal Sonamu, traffic naik mencanak sehingga page loads mencecah angka 992!!

Jadual Puasa Sunat Dan Wajib 2013

jadual puasa wajib dan sunat 2013

Jadual puasa 2013 ni adalah yang paling lengkap merangkumi tarikh puasa Ramadhan, puasa sunat dan hari yang diharamkan berpuasa.Walaupun ramai yang cuma ambil berat tentang puasa wajib di bulan Ramadhan sahaja, tapi jadual ini sangat bermanfaat dalam merancang perjalanan hidup untuk sepanjang tahun ini.

Isnin, 7 Januari 2013

Ribut Sonamu Di Malaysia


Berita ribut Sonamu bakal melanda Malaysia terutamaya negeri negeri pantai timur iaitu Kelantan, Terengganu dan Pahang kini tersebar dengan cepat.Sms alert, twitter, BBM semua bercakap pasal Sonamu.Malah kat kedai makan pun, Sonamu menjadi bahan bualan.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes