e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

KucenMaster: Januari 2013 Januari 2013 | KucenMaster

Selasa, 29 Januari 2013

Cara Mandikan Kucing


Cara mandikan kucing parsi sangat simple.Cuma basahkan bulu kucing, lumurkan dengan shampu dan ratakan.Kemudian bilas sehingga bersih.Semudah ABC!Tapi tahukah anda kucing amat membenci air.Ada sesetengah kucing menjadi agresif apabila disiram air.Hari ni aku kongsikan cara aku memandikan anak anak bulus aku.

Sabtu, 26 Januari 2013

Taman Buaya Melaka

Taman Buaya Melaka sememangnya terkenal di seluruh Malaysia.Kalau nak tengok buaya, orang tak rekomen pergi Sungai Rajang, Sarawak atau Sungai Semantan, Pahang.Tapi orang suruh pergi tengok kat Taman Buaya Malaka.Kenapa?Best sangat ke?

Isnin, 21 Januari 2013

Fur mites

Furr mites memang kerap menyerang kucing terutamanya kucing berbulu panjang seperti kucing parsi.Berbeza dengan kutu biasa, fur mites adalah species kutu yang tidak menghisap darah.Sebaliknya kutu jenis hanya memakan protein yang terdapat pada bulu.

Sabtu, 12 Januari 2013

Keyword 'Ribut Sonamu Di Malaysia'


Ribut Sonamu di Malaysia yang aku post Isnin lepas memang memberi impak yang besar kepada KucenMaster.Biasanya traffic blog ni cuma sekitar seratus sahaja.Tapi lepas je aku share info pasal Sonamu, traffic naik mencanak sehingga page loads mencecah angka 992!!

Jadual Puasa Sunat Dan Wajib 2013

jadual puasa wajib dan sunat 2013

Jadual puasa 2013 ni adalah yang paling lengkap merangkumi tarikh puasa Ramadhan, puasa sunat dan hari yang diharamkan berpuasa.Walaupun ramai yang cuma ambil berat tentang puasa wajib di bulan Ramadhan sahaja, tapi jadual ini sangat bermanfaat dalam merancang perjalanan hidup untuk sepanjang tahun ini.

Isnin, 7 Januari 2013

Ribut Sonamu Di Malaysia


Berita ribut Sonamu bakal melanda Malaysia terutamaya negeri negeri pantai timur iaitu Kelantan, Terengganu dan Pahang kini tersebar dengan cepat.Sms alert, twitter, BBM semua bercakap pasal Sonamu.Malah kat kedai makan pun, Sonamu menjadi bahan bualan.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes