e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

COST PER UNIQUE VISIT From Nuffnang | KucenMaster

Selasa, 31 Mac 2015

COST PER UNIQUE VISIT From Nuffnang

cost per unique visit

(Cost Per Unique Visit) dari Nuffnang ni mesti ramai yang idamkan kan? Sebabnya ni iklan yang paling senang nak meningkatkan pendapatan blog. Hanya bergantung pada pengunjung unik semata mata. Kalau diorang klik iklan, tu dah kira bonus.


Pada zaman dahulu, Nuffnang agak kedekut nak bagi blog ni CPUV. Susah betul nak dapat walaupun traffic blog ni sekitar 600 ke 1000 orang sehari waktu tu. Berbulu dengan situasi, aku menduakan Nuffnang dengan iklan Komli. Tapi tak meningkat pun pendapatan blog ni. Status geliteri dengan nuffnang pun hilang. Lepas tu blog ini hanyut tanpa entry sekian lama.

Setelah mood berblogging muncul balik, aku terasa semak pulak sebab terlalu banyak iklan dalam blog aku ni. Kalau income banyak takpe la pula. Aku kena buat pilihan antara Nuffnang ataupun Komli. Akhirnya aku pilih Nuffnang.

Tanpa kelibat Komli di blog kucenmaster.blogspot.com mengembalikan semula status geliteri yang dah lama hilang tu. Tak cukup dengan status, Nuffnang bagi lagi CPUV yang panjang berjela. Tapi kenapa banyak iklan sama ea?

Cuma agak terkilan, traffic blog ni tak seperti dulu. Dah banyak drop. Walaupun tak dapat duit, tapi cukuplah meningkatkan semangat aku untuk meningkatkan pengunjung blog ni. Harap harap bila traffic dah tinggi nanti, Nuffnang masih bagi CPUV banyak macam ni sampai bila bila.

10 ulasan:

Cik Yaya berkata...

lau yaya mmg xreti semua ni..huuu
bnyk kne belaja.. >,<

Nurul Shahira berkata...

Sha pun dapat banyak CPUV, tapi errrr, lepas sebulan baru dapat sen-sen. Sodih betul T_T

Sham berkata...

Salam kenal...singgah sini n terus folow...

Sy yg pandainya tepek iklan je kt blog...pastu xtgk2 pn dh...huhuhu...

SecretOfShaila berkata...

wahhh..xpelah kucing master..atleast ada juga masuk..bkn senang nak maintain traffic blog nie.

Dunia Zumal berkata...

Tahniah yer... Jangan curang dengan Nuffnang, Insha Allah makin pemurah la dorang ^-^

Kakzakie berkata...

Alhamdulillah... rezeki yg dtg dari kerajinan berblog.
Harap-harap terus memberi rezeki.

HASRUL HASSAN berkata...

Sikit2 dulu .. in Sha Allah, jika kita sabar akan dapat habuan lebih best nanti.

nur ikaa berkata...

wahhh tahniahh

Felis Catus berkata...

Samalah, saya sekadar pacak je. Malas nak fikir teknikal sangat, atau terlalu mengharap bulan dan bintang. Asalkan dapat tampung belanja nama domain pun dah cukup bagus.

BM berkata...

Tak pe... sikit2, lama-lama jadi bukit! Tingkatkan trafik blog semula... pasti banyak CPUV tu nanti :)

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes