e1cf37fceece72e44a5476561d72e1d5b640ea1b

Statistik Trafik Dari Blogger, CounterStat Dan Nuffnang - Kenapa Berbeza? | KucenMaster

Khamis, 28 Mei 2015

Statistik Trafik Dari Blogger, CounterStat Dan Nuffnang - Kenapa Berbeza?


Traffic blog sangat penting dalam dunia blogger. Sebagai blogger, aku selalu perhatikan statistik blog aku. Biasalah, kadang kadang meletup, kadang kadang ke laut. Tu adatlah kan. Tapi ada sesuatu yang aku hairan. Kenapa statistic blog berbeza bacaannya di Blogger.com, Nuffnang.com.my dan di StatCounter.com? Mana yang paling tepat? Kalau nak apply iklan, nak guna yang mana satu?

Statistik Blogger

Statistik CounterStat

Statistik Nuffnang

23 ulasan:

Iwan Shah berkata...

wah tingginya traffik :3 mohon tunjuk ajar ye :)

kucen master berkata...

@Iwan Shah, tinggi ke?heheeee.biasanya UV blog saya antara 90 hingga 1500 sehari. bergantung pada entry.s enang cerita, prestasi blog ni memang tak konsisten

nur ikaa berkata...

Dekat blogger.com lebih tepat.

nur ikaa berkata...

Nak tanya nuffnang ada keluar iklan baru tak? sebab saya asyik nampak warna biru je...ke laptop sy yg prob...hurm

Tanpa Nama berkata...

Assalammualaikum & salam sejahtera.

Mempelawa pelajar lepasan SPM & STPM untuk melanjutkan pengajian peringkat Diploma di INSTEDT & usahasama UiTM.

Syarat kemasukan minimum 3 kredit.
Kemudahan pembiayaan/pinjaman dari MARA, PTPTN, KWSP & Tabung Kewangan.

Program yang ditawarkan :

1. Diploma Kejururawatan
2. Diploma Pengurusan & Teknologi Pejabat-UiTM
3. Diploma Pengajian Sukan-UiTM
4. Diploma Grafik Media Digital
5. Diploma Kesetiausahaan Undang-Undang
6. Diploma Kesetiausahan Kesihatan
7. Diploma Pengajian Islam
8. Diploma Pengurusan Pelancongan
9. Diploma Pengurusan Perhotelan
10. Diploma Teknologi Maklumat
11. Diploma Pengurusan Perniagaan
12. Diploma Perakunan
13. Diploma Perbankan & Kewangan Islam

Bagaimana untuk mendaftar?

1. Sila ke link dibawah ini untuk lihat syarat kelayakan, maklumat program & pendaftaran

http://www.instedt.edu.my/wassup/index.html

2. # PENTING : Pada borang pendaftaran, penuhkan ruangan yang disediakan & tulis 'FAE415' pada kolum 'staff id' bagi memudahkan urusan pihak berwajib.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi 07-8222008 (INSTEDT)

Mohon dihebahkan.

Terima kasih.

Nurul Shahira berkata...

Guna yang paling tinggi statistiknya. Tapi biasanya guna GA aje =)

kucen master berkata...

@nur ikaa, yg terbaru, colgate 360 charcoal.selain tu, sy tak tak dpt yg lain

kucen master berkata...

@Nurul Shahira, sy pun ah terlupa pasal GA.heheee

Muhammad Khudri berkata...

haah.. selalu tengok 3 jer.. nuff, bloggspot dgn google analytic... No semua berbeza tapi x da banyak beza sangat..

Farrah MF berkata...

Saya memang kurang mahir bab2 statistik ni...

Aretikz berkata...

bestnya kalau dapat visitor macam tu.. hehe..

Tapi saya pun kurang pasti mana satu yg tepat.. hehe.

ida =) berkata...

Blog kucen bila update makin tinggi uv kan?

kucen master berkata...

@ida =), bergantung update entry jenis apa. kalau info pasal kucing, memang tinggi la. kalau benda lain, nak dapat 50 org pun susah

NARDtheNERD berkata...

kite dari dulu dulu traffic blog so-so aje. ahahaha.

intandayani berkata...

No wonder boleh jadi bloggerati..stat saya ala-ala je

NARDtheNERD berkata...

abam kucennn. lama nye tak update belog hihi

kucen master berkata...

@intandayani, bloggerati? heheeee. lambat lagi rasanye..

kucen master berkata...

@NARDtheNERD, huhuuu. ada masalah dgn internet unifi ni

Nurul Shahira berkata...

@kucen master, Google Analytics selalu bg statistic lagi banyak compare dengan yang lain, hehe

Bro Ley berkata...

tinggi trafik. tak pernah lagi blog aku dpt trafik tinggi sampai 1000 pageview utk sehari. tahniah

kucen master berkata...

@Bro Ley, ala setakat traffic naik pastu tersadai lagi berbulan bulan sampai trafik bawah seratus. a.ka.a. hangat hangat taik ayam je. hehee

Calrase Patrick berkata...

Blogger.com yang paling tepat kan?... :).. Wah terbaik trafik blog kucen master.. Tahniah

Kakak Tiri Cinderella berkata...

Kan.. Taktau mana satu... Kalau saya, saya ambik mana yang paling tinggi. Haha - KTC

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | coupon codes